Verslag 11de Ameland Adventurerun

13 december 2014Nieuws, Persberichten

De elfde editie van de Ameland Adventurerun kende op de halve marathon zowel bij de mannen als bij de vrouwen een spannend verloop. Bij de mannen verbrak de Nederlands kampioen Marathon, Paul Zwama (27, Utrecht) het 1 jaar oude parcoursrecord van Tim Pleijte met maar liefst vijftien tellen en kwam uit op een tijd van 1.08.45. Maar Zwama kreeg de zege niet cadeau: “Ik heb een zwaar gevecht moeten leveren met de Belg Omar Bekkali. Op het strand leidde ik, maar daarna heeft Bekkali het werk opgeknapt. Daarom spraken we ook af om een eventuele bonus voor een nieuw parcoursrecord te delen. Ik heb een paar keer geprobeerd om los te komen van Omar hetgeen me uiteindelijk 400 meter voor de finish lukte”. Bekkali kwam met een tijd van 1.08.54 over de streep. De derde plaats was voor de Eindhovenaar Megersha Gadisha in 1.11.55. Beste noordeling werd Adriaan Fransen uit Assen. Hij werd vijfde in 1.13.59. Beste Fries werd Riekele Kobes van AV Heerenveen op een zevende plaats in 1.14.42.

Bij de vrouwen leidde Immy Auck Kersberegen van Lionitas uit Leeuwarden tot de zevende kilometer. Toen werd zij achterhaald door Marije te Raa van AAC Amsterdam. Immy Auck: “Toen zij passeerde heb ik nog wel geprobeerd om aan te pikken, maar dat lukte mij helaas niet en moest haar laten gaan. Een tweede plaats was voor mij op dat moment het hoogst haalbare.  Te Raa eindigde in 1.19.29 voor Immy Auck Kersbergen in 1.20.24 en Ydwine van der Veen va AV Heerenveen in 1.24.57.

Een sterke rentree na een lange periode van afwezigheid maakte Yvonne Kassenberg van Lionitas uit Leeuwarden, winnares in 2012 op Ameland. Met een sterke 1.30.33, die haar zeer tevreden stemde, won zij het klassement bij de vrouwen 35+. “Nu op naar Marrum waar ik wel een stukje sneller wil lopen”, aldus Kassenberg.

De tien kilometer werd ook een spannende aangelegenheid. Bij de Mannen gewonnen door Groninger Wilfred van Holst. Hij leidde geruime tijd maar werd door de winnar van 2013, Wouter Doesburg van ASV. Van Holst: “Ik schrok toen ik Doesburg bij me zag komen. Ik verhoogde het tempo direct waardoor ik weer alleen kwam te lopen. De 10 km is eigenlijk niet mijn afstand maar de 33.49 op dit zware parcours stelt mij zeer tevreden. De van huis uit baanatleet loopt normaal de 800 en 1500 meter: “In de winter loop ik wat langere afstanden voor de kracht”. Doesburg werd tweede in 34.03 en Gert Jan Stevens van HAC ‘63 werd derde met een tijd van 34.45.

Bij de vrouwen won Trudy Veenstra uit Surhuisterveen in 41.54, voor Suzanne van de Weide uit Den Helder in 42.18 en Marijke de Wijs van SV Sportlust in 43.37.

De elfde editie va de Adventurerun werd overschaduwd door het overlijden van een zeer geoefende sporter op de 5 km. Het noodzaakte de organisatie om het vervolg van het sportevenement een sober en ingetogen karakter te geven waardoor huldigingen en andere feestelijkheden rondom het evenement werden afgelast.

Over dit persbericht

Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp – Organisatie Ameland Adventurerun.

info@adventurerun.nl / + 31 646351852

Download het volledige persbericht (PDF)