Ameland Adventurerun steunt War Child – Kinderen sterker dan oorlog

3 mei 2019Nieuws

Kinderen sterker dan oorlog? Absoluut. Kinderen zijn veerkrachtig – dat ziet War Child elke dag. Gelukkig maar. Want loskomen van oorlog, dat vraagt nogal wat van kinderen. Ze hebben een oma, een ouder of beste vriendje verloren. Herinneringen aan geweld zijn hardnekkig, waardoor het moeilijk is om mensen te vertrouwen. Net als concentreren. Of in slaap vallen.

Nog nooit groeiden er zoveel kinderen op in oorlog. Wereldwijd 1 op de 6. Deze kinderen worstelen dagelijks met de gevolgen van oorlog en geweld. Een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit. War Child biedt hen de kracht van vriendschap in een tijd waarin ze alleen maar vijanden kennen. Met onder andere muziek, sport en spel werkt War Child aan de veerkracht van kinderen.

Sporteiland met de Ameland Adventurerun gelooft in deze kracht en steunt daarom War Child. Zo krijgen kinderen de kans om hun ervaringen te verwerken. Op een veilige plek weer naar school te gaan en samen met hun gemeenschap een vreedzame toekomst op te bouwen.

Doe mee! En help kinderen in oorlog. Steun War Child door:

De Ameland Adventurerun daagt jou uit om gesponsord mee te doen. Want met jouw sponsorgeld kan War Child nóg meer kinderen in oorlog helpen. Maak een persoonlijke actiepagina aan en ontvang een uniek War Child T-Shirt.

Sta jij al ingeschreven en wil je alsnog een bijdrage leveren? Kijk dan op de website van War Child.