Een eerbetoon aan Dick van der Weide

Op 17 december 2020 overleed zeer plotseling onze wedstrijdleider Dick van der Weide. Een jaar later staan wij hier voor de start van de 17e Ameland Adventurerun als organisatie bij stil.
Wij missen Dick enorm, als grote steunpilaar en inspiratiebron bij alle voorbereidingen. Wij zullen zijn bevlogen blik missen gedurende het hele programma op 18 december aanstaande. Dick gaf op zijn eigen wijze zowel letterlijk als figuurlijk richting aan de Adventurerun de afgelopen jaren. Het zal vreemd zijn om hem niet aan het werk te zien rondom de start en op het parcours aanstaande zaterdag.

In onze beleving is hij erbij en nemen we hem mee tijdens de 17e Ameland Adventurerun. We hebben daarvoor zijn beeltenis in alle startnummers verwerkt. De startnummers van alle afstanden bij elkaar maken het beeld compleet. Op alle strandslagen zal een vlag van de complete beeltenis wapperen. Wij willen hiermee onze dankbaarheid tonen voor zijn grote betekenis voor de Ameland Adventurerun.

Wij danken Djurre en Janke van der Schaaf voor het beschikbaar stellen van de foto van Dick.

Wij danken Dimitri Ravensbergen voor de inspiratie en het ontwerp van de startnummers en de vlag.

Organisatie Ameland Adventurerun
Sytze, Albert, Marc, Hielke en Casper