De Wielentrail, de jaarlijkse grotendeels onverharde loop door natuurgebied de Lytse en Grutte Wielen  georganiseerd door AV Lionitas gaat vanaf 2022 verder onder de naam Sytze Wetting Trail. Dit als eerbetoon van Lionitas aan een zeer gewaardeerd clubman die jarenlang van onschatbare waarde is geweest voor het lopen in het algemeen en de Leeuwarder atletiekvereniging in het bijzonder.

Lees meer over Sytze

Sytze genoot er van om mensen nog blij te maken met een startnummer. Daarom worden onder de deelnemers van de Sytze Wetting Trail, 25 startbewijzen voor de Ameland AdventureRun verloot. Deze vindt dit jaar plaats op 17 december.

De Sytze Wetting Trail is een uitgelezen kans om kennis te maken met het fenomeen trail. Een snelle eindtijd is niet het belangrijkste wel het genieten van de natuur en het lopen op een avontuurlijk parcours over gras en smalle paadjes op hoofdzakelijk onverharde ondergrond. De te lopen 18,30 km is zwaarder dan een wegwedstrijd en het behalen van de finish is een prestatie op zich. Je moet niet bang zijn voor natte voeten en met goede (trail)schoenen (profiel met bijvoorbeeld nopjes) ben je in het voordeel.

Is de 18,3 kilometer te lang, probeer dan de 6,8 kilometer.
Voor de kids is er de 1 kilometer.

Starttijd

11:00 uur: 1 km KidsRun
11:15 uur: 18,3 km
11:30 uur: 6,8 km

Startplaats

Nabij de Outdoor centrum Copini, Leeuwarden, Butlan 4, 8926 XH Leeuwarden.

Meer informatie en inschrijven

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van Lopen in Leeuwarden.

Deelname is geheel op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.