Over dit persberichtAmeland, 8 december 2022

De 18e Ameland Adventurerun vindt plaats op zaterdag 17 december. Voor het avontuurlijke hardloopevenement midden in de advent periode hebben zich in totaal 3900 sporters, van alle leeftijden en niveaus ingeschreven. Voor Ameland betekent dit, met in totaal ca. 8000 bezoekers, een bruisend weekeinde in het vroeger zo stille weekend voor de kerstvakantie.

Ook dit jaar is het  gelukt om een prachtig deelnemersveld aan de start te krijgen van  de halve marathon, de hoofdafstand van het evenement. De strijd bij de mannen is erg interessant maar zeker ook naar de wedstrijd bij de vrouwen wordt enorm uitgekeken.

Bij de dames staat  namelijk Andrea Deelstra(Wapenveld) wederom aan de start.  Vorig jaar werd zij 2e achter Jill Holterman, die vanwege een trainingsstage in Kenia haar titel in deze editie niet kan verdedigen.  Andrea krijgt concurrentie van Jacelyn Gruppen (Hoogeveen) en Jessica Oosterloo (Appelscha). Gaan zij elkaar dusdanig opstuwen zodat zij wellicht het parcoursrecord (1.14.28 -Jill Holterman), kunnen aanvallen?

Bij de mannen gaat Gianlucca Assorgia (Den Helder) zijn titel verdedigen. Vorig jaar diende hij nog af te rekenen met Ronald Schröer en Frank Futselaar. Ronald is helaas ook afwezig, maar Frank Futselaar (Arnhem) zal samen met Bjorn Koreman (Geertruidenberg), Tom Hendrikse (Assen), Lucas Nieuweboer (Soesterberg), Rik Goethals (Velp) en de Friese toploper Geart Jorritsma (Nijland) zeer zeker een poging gaan doen om Gianlucca van zijn 2e winst op Ameland af te houden. Vorig jaar kwam winnaar Gianlucca overigens maar 15 seconden tekort op het parcoursrecord van Dennis Licht (2017). Lukt het een van de toplopers dit jaar wellicht wel op deze scherpe tijd te verbeteren?

Op 17 december bijten de jeugdige lopers (t/m 12 jaar) de spits af om 11.30 uur met de Rabobank Kidsrun over 1 en 2 km. Daarna volgen de 5 km prestatieloop en de Unive 10 km prestatieloop. De halve marathon start als laatste en de organisatie verwacht dat de laatste deelnemers van de slotafstand rond 16.30 uur de finish zullen passeren.

Het parcours van de Adventurerun 2022 is aantrekkelijk voor lopers van alle leeftijden en niveaus. Veel lopers noemen Ameland als het mooiste halve marathon parcours van Nederland.
Het unieke maar selectieve parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het is uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand vormen het decor van deze avontuurlijke loop Start en finish zijn weer op de Reeweg in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes.

Startvakken

De wedstrijdlopers en de deelnemers afkomstig van Ameland starten in het voorste startvak. In het tweede vak staan de overige deelnemers opgesteld. Dit geldt zowel voor de starts van de 5, 10 en 21 km.

Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en overige informatie zijn te vinden op: https://adventurerun.nl/

Programma zaterdag 17 december 2022

Gianlucca Assorgia , winnaar 2021 komt met o.a. Frank Futselaar , Ronald Schröer en Geart Jorritsma het strand op bij het Westerpad (foto Anja Brouwer)

Over dit persbericht

De Ameland Adventurerun wordt georganiseerd door de Sporteiland de partner in sportbeleving. Naast de Adventurerun organiseert Sporteiland de Cross Duathlon Ameland (offroad run-bike-run),  MTB Ameland (mountainbike evenement) , XTERRA Netherlands (crosstriathlon) en Tussen Slik en Zand (wandelevenement)

Voor aanvullende informatie over wedstrijdzaken, organisatie, persberichten, accreditatie, vervoer en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp.

Sporteiland
Casper van de Kamp
info@sporteiland.com
sporteiland.com
Tel. + 31 646351852