Verblijf en vervoer

Met de boot naar Ameland

Het bootticket voor personenvervoer dat mee wordt gestuurd in het deelnamepakket is geldig t/m 15 december voor bootreis Holwerd-Ameland (dus ook alle dagen ervoor), retour is geen controle. Speciaal voor de Ameland Adventurerun zet onze sponsor Wagenborg Passagiersdiensten extra boten in op 15 december zodat alle deelnemers op tijd aan de start kunnen staan van de 15e editie. Zorg dat je op tijd bij de boot bent i.v.m. de te verwachte drukte.

Wanneer je de auto wilt meenemen op de boot moet je dit niet via de website (e-ticket) reserveren aangezien hierbij naast de kosten voor de auto ook altijd minimaal 1 overtocht voor 1 persoon betaald moet worden. Deelnemers kunnen daarom het beste de autoreservering telefonisch (0900 9238) of per mail (info@wpd.nl) regelen en gebruik maken van het meegestuurde bootticket vanuit Ameland Adventurerun.

Voor de deelnemers die de auto parkeren op het parkeerdek op de pier in Holwerd (P1) is het aan te raden om in de gaten te houden of hier met name op de zaterdagochtend van 15 december nog plaats is. Wanneer P1 vol is wordt dit aangegeven op sigaleringsborden op de weg naar de pier. Auto’s kunnen dan geparkeerd worden bij Holwerd Ameland Carpark waar tevens vervoer naar de boot is geregeld.

Om de drukte te spreiden worden er met name op 15 december extra boten ingezet, zo gaat er in de ochtend al een eerste boot vanaf Holwerd om 8.30 uur en gaat een extra laatste boot vanaf Ameland om 19.30!

Boottijden Holwerd – Ameland

  • Vrijdag 14 december: 07:15 / 09:30 / 11:30 / 12:30 / 14:00 / 15:00 / 16:00 / 17:00 / 18:00 / 20:00
  • Zaterdag 15 december: 08:30 / 09:30 / 10:30 / 11:30

Boottijden Ameland – Holwerd

  • Zaterdag 15 december: 15:00 / 17:00 / 18:00 / 19:00 / 20:00
  • Zondag 16 december: 8:30 / 10:30 / 13:00 / 15:00 / 17:00 / 19:00

Kijk voor extra afvaarten, de nieuwe watertaxi en informatie op de site van Wagenborg Passagiersdiensten.

Met de Watertaxi kan je elke dag op elk gewenst tijdstip de oversteek maken. Kijk voor info op www.wadtaxi.nl of bel 0900-WADTAXI / 0900-9238.

Verblijf op Ameland

Ben je nog op zoek naar accommodatie  op Ameland tijdens het weekeinde van 14-16 december? Onze sponsors kunnen je zeker verder helpen.

VVV Ameland

Een aantrekkelijk arrangement voor verblijf op Ameland kunt u boeken bij het VVV. Het arrangement voor sporters en supporters!

Kijk voor alle toeristische informatie op de site van VVV Ameland.

EilandVerhuur

Zoekt u een aantrekkelijk verblijf tijdens de Adventurerun? Onze hoofdsponsor Eilandverhuur heeft voor u de mooiste vakantiehuizen van Ameland op een rij.

Van Heeckeren Hotel

Onze hoofdsponsor Van Heeckeren Hotel is centraal gelegen in Nes en is de ideale uitvalsbasis tijdens het Adventurerun weekeinde op Ameland. Kijk hier voor alle informatie en boekingsmogelijkheden voor een eigentijds verblijf op Ameland.

Westcord Hotel Noordsee

Het mooie 4 sterren Hotel Noordsee gelegen aan de strandweg in Nes heeft een aantrekkelijk arrangement samengesteld tijdens de Adventurerun. Kijk hier voor de aanbieding.

Sier aan Zee

Dit hostel voor gezinnen, individuen en groepen ligt prachtig onder de vuurtoren op de westkant van het eiland. De perfecte plek voor een sportief verblijf op Ameland. Kijk hier voor reserveren tijdens de Ameland Adventurerun.

Hotel De Klok in Buren

De familie Brouwer het u van harte welkom in Hotel Café Restaurant De Klok in Buren. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Hotel Hofker

Midden in het centrum van Nes op 100m van start en finish van de Ameland Adventurerun vind je dit comfortabele familie hotel met gerieflijke kamers, hotelappartementen of bungalows en binnenzwembad, sauna, solarium. Kijk hier voor informatie en boekingen.

Hotel Ameland in Nes

Boek hier uw verblijf in dit prachtig gelegen hotel tussen het Dorp Nes en het Noordzeestrand.

Hotel Nes

Centraal gelegen aan de strandweg op ca 1 km van start en finish. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Foto: Heribert Bechen (CC BY-SA 2.0)