Verblijf op Ameland

Ben je nog op zoek naar accommodatie  op Ameland tijdens het weekeinde van 16-18 december? Onze sponsors kunnen je zeker verder helpen.

VVV Ameland

Een aantrekkelijk verblijf op Ameland kunt u boeken bij VVV Ameland. Er zijn voldoende accommodaties in verschillende soorten en maten voor sporters én supporters!

Kijk voor alle toeristische informatie op de site van VVV Ameland.

Vakantiepark Klein Vaarwater

Vakantiepark Klein Vaarwater is een familiepark met een ruime keus uit faciliteiten:  overdekt zwembad, indoor speelparadijs, fitness, bowling, supermarkt, restaurant, cafetaria. Vakantiepark Klein Vaarwater heeft een aantrekkelijke aanbieding samengesteld met een keuze uit verschillende accommodaties zodat u een weekend kunt genieten van alle mooie facetten van Ameland. Boek nu het weekend van 13 – 15 december en ontvang 10% korting! Gebruik hiervoor de actiecode ADVENTURERUN2024
Boek nu je verblijf voor het weekend 13 tot 15 december en ontvang 10% korting!

Hotel Nes

Centraal gelegen aan de strandweg op ca 1 km van start en finish. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Hotel Ameland in Nes

Boek hier uw verblijf in dit prachtig gelegen hotel tussen het Dorp Nes en het Noordzeestrand.Hotel Ameland is een 3-sterren hotel, centraal gelegen tussen het dorp Nes (10 minuten lopen) en het brede Noordzee-strand (10 minuten lopen), met de ‘rug’ tegen het Nesserbos.Overnachten in één van de 37 kamers. Van alle gemakken voorzien voor een relaxed verblijf. De kamers zijn ruim en beschikken over een bad of douche. Een aantal kamers beschikken over een balkon.

Eilandverhuur

Zoekt u een aantrekkelijk verblijf tijdens de Adventurerun? Onze hoofdsponsor Eilandverhuur heeft voor u de mooiste vakantiehuizen van Ameland op een rij.

Eilandverhuur is de sympathieke NAAMSPONSOR van de Eilandverhuur Kidsrun. Wij zijn erg blij met deze kindvriendelijke accommodatie verhuurder op Ameland.
Zoekt u een aantrekkelijk verblijf tijdens de Adventurerun? Onze hoofdsponsor Eilandverhuur heeft voor u de mooiste vakantiehuizen van Ameland op een rij.

Van Heeckeren Hotel

Onze hoofdsponsor Van Heeckeren Hotel is centraal gelegen in Nes en is de ideale uitvalsbasis tijdens het Adventurerun weekeinde op Ameland. Van Heeckeren Hotel Ameland is de arrangement partner van Sporteiland bij de verschillende evenementen.  Boek nu je verblijf in het leukste boetiekhotel op Ameland:  Adventurerun Arrangement

Sier aan Zee

Dit hostel voor gezinnen, individuen en groepen ligt prachtig onder de vuurtoren op de westkant van het eiland. De perfecte plek voor een sportief verblijf op Ameland. Kijk hier voor reserveren tijdens de Ameland Adventurerun.

Met de boot naar Ameland

Ameland bereikt u met de boot vanaf Holwerd. De bootdienst wordt verzorgd door Wagenborg Passagiersdiensten BV.

Afhankelijk van getij duurt de bootreis ca. 50 minuten. Met de boot vaart u door het werelderfgoed en kunt u goed zien en beleven waarom dit zo’n bijzonder gebied is. Een gebied constant in beweging door in- en uitstromend water en planten en dieren die hierop anticiperen.

Veerboot & auto

Mogelijk heb je e.e.a. al uit pers berichtgeving vernomen; Vervoerder Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) maakt zich grote zorgen om de veiligheid door de problemen die ontstaan bij het continu dichtslibben van de vaargeul. Diepte en breedte van de vaargeul zijn hierdoor te beperkt om onder alle omstandigheden een veilige overtocht te maken. Dit is reden van een onlangs aangepaste dienstregeling met als gevolg dat het met directe ingang alleen mogelijk is om een overtocht strikt persoonlijk te reserveren.

Vanaf heden moeten alle reizigers zelf de overtocht van tevoren reserveren!

Je dient zelf je overtocht te boeken op een door jou vastgesteld tijdstip en datum! Zo ben je verzekerd van een plek aan boord, en door online reserveren vermijd je wachtrijen, zo geeft WPD aan. Wij vinden het jammer dit te moeten mededelen en betreuren dat wij niet meer de service van een all-in ticket kunnen leveren.

Reserveren gaat via: https://www.wpd.nl/ameland/veerdienst/

Voor vragen verwijzen zij naar: https://www.wpd.nl/veelgestelde-vragen/tickets-en-reserveringen#reserveren

Zit je vraag er niet bij en wens je persoonlijk contact, graag bellen of mailen naar de klantenserviceinfo@wpd.nl, of telefoonnummer: 0900-9238. Zij helpen je graag voor verder details en vragen.

Parkeren is mogelijk bij de steiger van

Boottijden Holwerd – Ameland & Ameland Holwerd

Kijk voor alle afvaarten op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht

Kijk voor extra afvaarten en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.

Sneldienst WPD (Let op: toeslag!)
Sinds het voorjaar van 2018 beschikt Wagenborg Passagiersdiensten ook over een sneldienst die volgens een vaste dienstregeling vaart. Op de Sneldiensten geldt een toeslag
De afvaarten met de sneldienst boekt u gemakkelijk en snel via www.wpd.nl!

Kijk voor extra afvaarten, boeken van tickets en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.