VERBLIJF EN VERVOER

Met de boot naar Ameland

Ameland bereikt u met de boot vanaf Holwerd. De bootdienst wordt verzorgd door Wagenborg Passagiersdiensten BV.

Afhankelijk van getij duurt de bootreis ca. 50 minuten. Met de boot vaart u door het werelderfgoed en kunt u goed zien en beleven waarom dit zo’n bijzonder gebied is. Een gebied constant in beweging door in- en uitstromend water en planten en dieren die hierop anticiperen.

Het bootticket voor personenvervoer dat mee wordt gestuurd in het deelnamepakket is geldig t/m 16 december voor bootreis Holwerd-Ameland (dus ook alle dagen ervoor), retour is geen controle. Speciaal voor de Ameland Adventurerun zet onze sponsor Wagenborg Passagiersdiensten extra boten in op 16 december zodat alle deelnemers op tijd aan de start kunnen staan van de 19e editie. Zorg dat je op tijd bij de boot bent i.v.m. de te verwachte drukte.

Wanneer je de auto wilt meenemen op de boot moet je dit niet via de website (e-ticket) reserveren aangezien hierbij naast de kosten voor de auto ook altijd minimaal 1 overtocht voor 1 persoon betaald moet worden. Deelnemers kunnen daarom het beste de autoreservering telefonisch (0900 9238) of per mail (info@wpd.nl) regelen en gebruik maken van het meegestuurde bootticket vanuit Ameland Adventurerun.

Voor de deelnemers die de auto parkeren op het parkeerdek op de pier in Holwerd (P1) is het aan te raden om in de gaten te houden of hier met name op de zaterdagochtend van 16 december nog plaats is. Wanneer P1 vol is wordt dit aangegeven op signaleringsborden en kan P2 gebruikt worden. Sinds winter 2022 is parkeerterrein P2 ook in de winter beschikbaar waar tevens vervoer naar de boot is geregeld.

Om de drukte te spreiden worden er met name op 16 december extra boten ingezet, zo gaat er in de ochtend al een eerste boot vanaf Holwerd om 8.30 uur.

Boottijden Holwerd – Ameland & Ameland Holwerd

Kijk voor alle afvaarten op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht

Kijk voor extra afvaarten en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.

Sneldienst WPD (Let op: toeslag!)
Sinds het voorjaar van 2018 beschikt Wagenborg Passagiersdiensten ook over een sneldienst die volgens een vaste dienstregeling vaart. Op de Sneldiensten geldt een toeslag
De afvaarten met de sneldienst boekt u gemakkelijk en snel via www.wpd.nl!

Kijk voor extra afvaarten, boeken van tickets en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.

 

Verblijf op Ameland

Ben je nog op zoek naar accommodatie  op Ameland tijdens het weekeinde van 16-18 december? Onze sponsors kunnen je zeker verder helpen.

VVV Ameland

Een aantrekkelijk verblijf op Ameland kunt u boeken bij VVV Ameland. Er zijn voldoende accommodaties in verschillende soorten en maten voor sporters én supporters!

Kijk voor alle toeristische informatie op de site van VVV Ameland.

Vakantiepark Klein Vaarwater

Vakantiepark Klein Vaarwater is een familiepark met een ruime keus uit faciliteiten:  overdekt zwembad, indoor speelparadijs, fitness, bowling, supermarkt, restaurant, cafetaria. Vakantiepark Klein Vaarwater heeft een aantrekkelijke aanbieding samengesteld met een keuze uit verschillende accommodaties zodat u een weekend kunt genieten van alle mooie facetten van Ameland. Boek nu het weekend van 15 – 18 december en ontvang 10% korting! Gebruik hiervoor de actiecode ADVENTURERUN2023
Boek nu je verblijf voor het weekend 16 tot 19 december en ontvang 10% korting!

EilandVerhuur

Eilandverhuur is de sympathieke NAAMSPONSOR van de Eilandverhuur Kidsrun. Wij zijn erg blij met deze kindvriendelijke accommodatie verhuurder op Ameland.
Zoekt u een aantrekkelijk verblijf tijdens de Adventurerun? Onze hoofdsponsor Eilandverhuur heeft voor u de mooiste vakantiehuizen van Ameland op een rij.

Van Heeckeren Hotel

Onze hoofdsponsor Van Heeckeren Hotel is centraal gelegen in Nes en is de ideale uitvalsbasis tijdens het Adventurerun weekeinde op Ameland. Van Heeckeren Hotel Ameland is de arrangement partner van Sporteiland bij de verschillende evenementen.  Boek nu je verblijf in het leukste boetiekhotel op Ameland:  Adventurerun Arrangement

Westcord Hotel Noordsee

Het mooie 4 sterren Westcord Hotel Noordsee gelegen aan de strandweg in Nes heeft een aantrekkelijk arrangement samengesteld tijdens de Adventurerun: ’19 jaar avontuur bij de Ameland Adventurerun’
Kijk hier voor de aanbieding.

Sier aan Zee

Dit hostel voor gezinnen, individuen en groepen ligt prachtig onder de vuurtoren op de westkant van het eiland. De perfecte plek voor een sportief verblijf op Ameland. Kijk hier voor reserveren tijdens de Ameland Adventurerun.

Hotel Ameland in Nes

Boek hier uw verblijf in dit prachtig gelegen hotel tussen het Dorp Nes en het Noordzeestrand.

Hotel Nes

Centraal gelegen aan de strandweg op ca 1 km van start en finish. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Foto: Heribert Bechen (CC BY-SA 2.0)