Bekkali en Kersbergen winnen de 12e editie van de Ameland Adventurerun

14 december 2015Nieuws, Persberichten

Omar Bekkali heeft zaterdag de twaalfde editie van de Adventurerun op Ameland op zijn naam gezet. Bekkali, woonachtig in Luik, België, won in 1.10,47. Al vanaf de start in de straten van Nes nam hij het initiatief en gaf het tempo aan. De rest van het veld had gedurende de hele race het nakijken. Alleen Erik Negerman (voorheen Bolsward) en winnaar in 2011, kon een aantal momenten in de eerste helft van de race aanklampen. Nadat Negerman, die uiteindelijk tweede werd, halverwege met maagkrampen noodgedwongen  een sanitaire stop moest maken was de zege van Bekkali een feit. Het was zijn derde deelname. De voorgaande jaren werd hij derde en tweede. Riekele Kobus van AV Heerenveen werd verrassend derde, zijn eerste podiumplaats op Ameland.

Bij de vrouwen liep Immy Auck Kersbergen soeverein naar de zege. Door afzeggingen op het laatste moment van titelverdedigster Marije te Raa en podiumkandidate Yvonne Kassenbergen ging Kersbergen dan ook als grote favoriete om 13.45 van start. Ze liep de hele race op kop en kwam vrij ontspannen in 1.22.18 over de finish. Voormalige top triatlete Danne Boterenbrood werd 2e en Samantha Wolfslag van Loopgroep Leeuwarden werd 3e. Deze posities waren bij de doorkomst op het 10 km punt al ingenomen.

Met ruim 4000 duizend deelnemers en daarmee ca 8000 bezoekers op Ameland was de Adventurerun weer een groot succes. In 12 jaar is de run in het weekeinde voor de kerstvakantie uitgegroeid tot een aansprekend evenement. Marathon icoon Gerard Nijboer, die dit jaar te gast was bij de organisatie was erg te spreken over de gedegen organisatie, het prachtige parcours en de promotie van de loopsport door dit belevenisvolle evenement.

Uitslag 12 december Halve Marathon

Mannen
1. Omar Bekkali 1.10.08
2. Erik Negerman 1.11.25
3. Riekele Kobus 1.12.59

Vrouwen
1.Immy Auck Kerbergen 1.22.18
2. Danne Boterenbrood 1.26.51
3. Samantha Wolfslag 1.28.38

Alle uitslagen van de verschillende afstanden zijn te vinden op www.adventurerun.nl.

De Ameland Adventurerun wordt georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Ameland. Naast de Adventurerun organiseert Sportpromotie Ameland de Tri-Ambla (Cross Triathlon), MTB Ameland (mountainbike evenement) en Tussen Slik en Zand (wandelevenement).

Over dit persbericht

Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de
Kamp (woordvoerder van de Stichting Sportpromotie Ameland).

Stichting Sportpromotie Ameland
Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852

Download het volledige persbericht (PDF)