Erik Negerman zoekt zijn eigen concurrenten uit

7 december 2016Nieuws, Persberichten

Op zaterdag 17 december 2016, de derde zaterdag in de adventperiode, vindt de 13e Ameland Adventurerun plaats. Ruim 4600 sporters hebben zich weer ingeschreven voor de halve marathon, de Univé 10 km, de 5 km en de 1 en 2 km Rabobank Kidsrun.  Met deze laatste afstand begint het programma op 17 december om 11.30 uur. De laatste lopers, die van de halve marathon, zullen rond
16.30 uur finishen.

De nummer twee op de halve marathon van 2015 en vaste gast bij veel sportevenementen op Ameland: Erik Negerman, heeft dit jaar de taak op zich genomen om het startveld voor de verschillende afstanden samen te stellen. Daarin lijkt hij op papier aardig geslaagd! Er staan dit jaar namelijk een aantal zeer sterke atleten aan de start. De winnaar van 2015, de Belg Omar Bekkali is nu ook weer een van de favorieten voor de eindzege op de halve marathon. Al vanaf 2013 komt Bekkali vanuit Luik naar Ameland en heeft hij elke keer op het podium gestaan met de zege van vorig jaar als hoogtepunt.

De nummer drie van het afgelopen jaar: de Fries Riekele Kobes, completeert het podium van 2015 aan de start van de halve marathon bij de 13e Adventurerun. Naast deze drie atleten heeft Erik Negerman ook nog de toplopers Tom Wiggers (in augustus nog deelnemer aan de EK Halve marathon te Amsterdam), meervoudig Nederlands Kampioen Dennis Licht, Olfert Molenhuis en Harm Sengers uitgenodigd. Tom en Dennis zijn onlangs gestopt met topsport maar zijn nog dusdanig op niveau dat zij ook aanspraak kunnen maken op de zege. Evenals de marathonners Harm en Olfert die onlangs beiden sub 2.20 liepen op de marathon.

Bij de dames is de nummer één van 2014, Marije te Raa terug op Ameland. De voormalig middenafstand loopster verraste toen iedereen bij haar debuut op de 21,1 km met een prachtige zege. Naast Te Raa komen ook de nummers twee en drie van het afgelopen editie Danne Boterenbrood en Samantha Wolfslag aan de start. Tevens zal Miriam van Reijen aan de start verschijnen die als duatlete de laatste tijd erg op dreef is. Immy Auck Kersbergen, winnares van 2015 moet helaas verstek laten gaan.

Het deelnemersveld van de 10 km kent ook veel sterk atleten van nationale en regionale allure. Het parcours van de Adventurerun 2016 is ongewijzigd en loopt over de beproefde route van de afgelopen jaren met een lange aanloop vanuit Nes naar het bos en een extra strand op- en afgang rond het 5 km punt. Het unieke maar selectieve parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het is uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand vormen het decor van deze avontuurlijke loop. Start en finish zijn op de Reeweg in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes.

Naast de wedstrijd- en prestatieloop over 21,1 km (1300 aanmeldingen) kan ook gestart worden op de 5 km prestatieloop (900 aanmeldingen) of Univé Dichtbij 10 km prestatieloop (2150 aanmeldingen) Voor de kinderen t/m 12 jaar is er de Rabobank Kidsrun over 1 of 2 km (280 aanmeldingen).

Startvakken

De wedstrijdlopers (Atletiekunie) en de deelnemers afkomstig van Ameland starten in het voorste startvak. In het tweede vak staan de overige deelnemers opgesteld. Dit geldt zowel voor de starts van de 5, de 10 en 21 km. De genodigde lopers (21 km) mogen voor de startstreep inlopen.

Over dit persbericht

Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp – Organisatie Ameland Adventurerun.

info@adventurerun.nl / + 31 646351852

Download het volledige persbericht (PDF)