Ruben Scheurwater en Marije te Raa winnen 13e Ameland Adventurerun

17 december 2016Nieuws, Persberichten

De 36-jarige Ruben Scheurwater uit Dordrecht heeft de halve marathon van de Adventurerun 2016 op Ameland gewonnen. Hij kwam in een tijd van 1.10,48 drie seconden eerder over de streep dan Erik Negerman uit Hilversum . Olfert Molenhuis uit Assen werd derde. De overwinning van Scheurwater kwam als een grote verrassing. Hij was op het laatste moment ingevaren als vervanger van de zieke Tom Wiggers uit Den Haag.

De strijd bij de mannen werd beslist in een spannende sprint tussen deze drie in de laatste kilometer. Al in de eerste kilometers van het traject van 21,1 km hadden ze afstand genomen van de rest van het veld. Het trio kond door een goede samenwerking de achtervolgers, aangevoerd door de uiteindelijke nummer vier Riekele Kobes uit Leeuwarden, ruim voor blijven.

Bij de dames won Marije te Raa uit Wolfheze in een tijd van 1.19,45. Als tweede kwam Mirjam van Rijen uit Amsterdam in een tijd van 1.22,50 over de streep. Derde werd de nummer twee van vorig jaar, Danne Boterenbrood uit Maastricht in 1.27.30.

Met ruim 4000 duizend deelnemers op Ameland was de Adventurerun mede door de mooie winterse omstandigheden en de sfeervolle entourage weer een groot succes. In 13 jaar is de run over verschillende afstanden in het weekeinde voor de
kerstvakantie uitgegroeid tot een aansprekend hardloopevenement voor jong en oud, wedstrijdatleet en recreatieve loper.

Over dit persbericht

Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp – Organisatie Ameland Adventurerun.

info@adventurerun.nl / + 31 646351852

Download het volledige persbericht (PDF)