15e Ameland Adventurerun op 15 december

16 april 2018Nieuws

Inschrijven voor de 15e editie van de Ameland Adventurerun is vanaf 20 april,12:00 uur mogelijk. 
In de eerste inschrijfperiode (april t/m juni) schrijf je met voordeel in voor het loopevenement op 15 december.

15 JAAR AVONTUUR BIJ DE AMELAND ADVENTURERUN

Zaterdag 15 december organiseert SPORTEILAND de 15e Ameland Adventurerun en jij kan samen met 4500 lopers aan de start staan van het avontuurlijkste hardloopevenement van Nederland.

Ga naar inschrijven en pak het voordeel in de eerste inschrijfperiode en meld je aan voor jouw afstand tijdens het loopevenement tussen Wad en Noordzee. 

Na de succesvolle parcoursaanpassing van de halve marathon vorig jaar heeft de organisatie weer een avontuurlijke verandering. Het eerste deel (3 km) van de 10 en 21 km heeft een andere route tot aan het Westerpad. Net als de 5 km gaan de lopers het eerste deel via de Strandweg, Kievitsweg en Duinoord-Zuid. Vanaf Duinoord gaat de 10 en 21 km door het Kweekbos naar het Westerpad waar de routes weer verder gaan als vorig jaar. 

De Ameland Adventurerun is de wedstrijd- en recreatieloop voor avonturiers; jong en oud, wedstrijdloper en recreant werd voor de eerste keer in 2004 georganiseerd. Van een leuke recreatieloop met ca 500 deelnemers in het eerste jaar is de Adventurerun uitgegroeid tot een aansprekend hardloopevenement met mooie sportbeleving en ruim 4500 deelnemers de afgelopen jaren. Voor veel lopers is de run ondertussen een vaste waarde geworden op de hardloopkalender.

Op programma van de Adventurerun staan verschillende afstanden zodat deelnemers van alle leeftijden en niveau mee kunnen doen. De halve marathon is hoofdafstand maar ook de Unive 10 km prestatieloop en de 5 km prestatieloop kunnen gekozen worden. Voor de kinderen tot en met 12 jaar is er de Rabobank Kidsrun over 1 en 2 km. Een prachtig gezicht om voorafgaand aan senioren het enthousiasme van de junior atleten te zien op het parcours in de straten van Nes, natuurlijk aangemoedigd door de vele supporters langs de kant.

Trotseer de winterse elementen in de adventperiode en beleef het sporten in de prachtige natuur van dit Waddeneiland. Het parcours van de 21, 10 en 5 km voert je over glooiende en grotendeels onverharde paden. Via de afwisselende route door bos, over het strand, door de duinen en de polder kom je bij de finish in het sfeervolle centrum van Nes. Pak de veerboot voor een actief dagje Ameland of maak er een lekker lang weekend van.  Het is een speciale belevenis midden in de adventperiode om met familie, (sport)vrienden en clubleden de oversteek te maken naar het sfeervolle eiland. De combinatie met de winterse elementen op het unieke en afwisselende eilandparcours geven het speciale Adventurerun gevoel waar je naar uitkijkt.
Het avontuurlijkste running event van Nederland beleef je natuurlijk op Ameland.

Ook dit jaar kan via het inschrijfformulier weer een fraai Adventurerun shirt 2018 worden besteld. Het shirt wordt vooraf opgestuurd
Alle deelnemers krijgen na de finish weer een fraaie medaille en een speciaal Adventurerun 2018 herinnering.

De inschrijving voor de Ameland Adventurerun 2018 is geopend. Wil jij erbij zijn op 15 december? Schrijf je dan in voor het avontuurlijke loopevenement tussen Wad en Noordzee