Dennis Licht en Jessica Oosterloo verdedigen hun titels op Ameland

6 december 2018Nieuws, Persberichten

De 15e Ameland Adventurerun vindt plaats op zaterdag 15 december. De jubileumeditie van het avontuurlijke hardloopevenement midden in de adventperiode was een maand geleden al volgeboekt. De organisatie rekent op ruim 4500 deelnemers. Voor Ameland betekent dit een bruisend weekeinde in de vroeger zo stille weken voor de kerstvakantie. Naar verwachting bezoeken zo’n 8000 atleten en supporters het eiland!

Op de hoofdafstand: de halve marathon, verdedigen Dennis Licht (Beekbergen) bij de mannen en Jessica Oosterloo (Appelscha) bij de vrouwen hun titels. Dennis Licht liep afgelopen jaar een ongelooflijk parcoursrecord (1.06.55 uur) op het uitdagende en vernieuwde parcours van de Adventurerun. Hij zal weer de vorm van het afgelopen jaar moeten tonen om een aantal sterke concurrenten achter zich te houden. Aan de start staan achtereenvolgens de nummer twee van 2017: Michiel de Ruiter (Schoorl), Olfert Molenhuis (Assen), Ruben Scheurwater (Dordrecht): winnaar in 2016, Ronald Schröer (Egmond aan den Hoef) en Erik Negerman (Hilversum). Allemaal podiumkandidaten met achter deze lopers nog een grote groep outsiders waaronder een zestal Marokkaanse deelnemers met indrukwekkende persoonlijke records.

Bij de vrouwen is de gehele top drie van 2017 aanwezig. Naast Jessica Oosterloo staan Saffira Kiewiet (Eelde) en Saskia de Vries-van Vugt (Driebergen) op 15 december om 13.45 uur aan de start op de Reeweg in Nes. Zij zullen waarschijnlijk om de podiumplaatsen gaan strijden met onder anderen de houdster van het parcoursrecord Stefanie Bouma (Veeningen) en Jill Holterman (Egmond aan den Hoef). Jill is evenals haar man Ronald Schröer geselecteerd voor het EK Cross van komend weekeinde in Tilburg en heeft een aantal mooie palmares op haar naam staan. Ook bij de vrouwen hebben zich een aantal Marokkaanse atleten met snelle tijden aangemeld voor deze jubileumeditie. Tot slot staat, na een periode van blessures, ook Marije Pieterse-te Raa (winnares in 2016), weer aan de start.

Op 15 december bijt de jeugd de spits af om 11.30 uur met de Rabobank Kidsrun over 1 en 2 km. Daarna volgen de 5 km en de Univé 10 km prestatieloop. De halve marathon start als laatste en de organisatie verwacht dat de laatste deelnemers van de slotafstand rond 16.30 uur de finish zullen passeren. Opmerkelijk is de grote toename van het aantal aanmeldingen op de halve marathon. Ruim 20% meer deelnemers als in 2017 staan ingeschreven op de langste afstand (totaal ruim 1600). De goede waardering over het vernieuwde parcours van de afgelopen editie door de deelnemers zal hier zeker debet aan zijn. Tevens is er dit jaar is nog een kleine aanpassing in het begin van het parcours doorgevoerd om de route richting het strand nog aantrekkelijker te maken.

Het parcours van de Adventurerun 2018 is bijzonder aantrekkelijk voor lopers van alle leeftijden en niveaus. Het unieke maar selectieve parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het is uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand vormen het decor van deze avontuurlijke loop. Start en finish zijn op de Reeweg in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes.

Bekijk het videoverslag Ameland Adventurerun 2017 op het Sporteiland Youtube kanaal.

Startvakken
De wedstrijdlopers (Atletiekunie) en de deelnemers afkomstig van Ameland starten in het voorste startvak. In het tweede vak staan de overige deelnemers opgesteld. Dit geldt zowel voor de starts van de 5, 10 en 21 km.

Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en overige informatie zijn te vinden op: https://adventurerun.nl/.

Programma zaterdag 15 december 2018

11.10

Warming up Kidsrun

Centrum Nes

11:30

Start 1 km Rabobank Kidsrun

Reeweg Nes

11:45

Start 2 km Rabobank Kidsrun

Reeweg Nes

12:15

Start 5 km Prestatieloop

Reeweg Nes

12:30

Prijsuitreiking Rabobank Kidsrun   

Kerkplein Nes

13.20

Overhandiging Cheque Foppe Fonds

Reeweg Nes

13:25

Start 10 km Univé Dichtbij Prestatieloop 

Reeweg Nes

13:45

Start 21,1 km Wedstrijd- en prestatieloop

Reeweg Nes

14:45

Prijsuitreiking 5 en 10 km

Kerkplein Nes

16:30

Prijsuitreiking 21,1 km

Kerkplein Nes

 

Aansluitend Adventurerun Finishfeestje

Kerkplein Nes

De Ameland Adventurerun wordt georganiseerd door Sporteiland, de partner in sportbeleving. Naast de Adventurerun organiseert Sporteiland de Cross Duathlon Ameland (offroad run-bike-run), XTERRA-Netherlands (crosstriathlon), MTB Ameland (mountainbike evenement) en Tussen Slik en Zand (wandelevenement).

Voor aanvullende informatie over wedstrijdzaken, organisatie, persberichten, accreditatie, vervoer en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp.

Sporteiland
Casper van de Kamp
info@sporteiland.com
http://sporteiland.com/

Download het volledig persbericht (PDF)