Grote verslagenheid en intens verdriet bij de organisatie van de Ameland Adventurerun na het bericht dat op donderdag 17 december zeer plotseling wedstrijdleider Dick van der Weide in zijn woonplaats Den Helder is overleden.

Dick van de Weide was vanaf 2011 verantwoordelijk voor de wedstrijd technische zaken (jury) tijdens de Ameland Adventurerun en was vanaf dat jaar ook lid van het kernteam in de jaarlijkse organisatie van de run.

Dick heeft een grote staat van dienst in de atletiekwereld als organisator van o.a. Zestig van Texel en Texel Halve Marathon, jurylid bij grote internationale evenementen als de Egmond halve Marathon, Dam tot Damloop en Marathon Amsterdam, lid van de Unieraad van de Atletiekunie en coördinator van de landelijke jurycursus.
Ondanks zijn ervaring en betrokkenheid bij grote nationale en internationale evenementen was hij ook bij de evenementen op Ameland even gedreven en nadrukkelijk aanwezig. Met hem in het organisatieteam is de Adventurerun door de jaren heen in kwantiteit en kwaliteit sterk gegroeid.

Op Ameland bleef het niet alleen bij de Adventurerun maar nam hij samen met zijn schoonzoon Marc graag de wedstrijdleiding bij de Strandrace en later de MTB-race van MTB Ameland op zich. Ook was hij vaak bij de crosstriathlon aanwezig om zich te melden als vrijwilliger. Dick liet vaak merken dat hij het erg naar de zin had bij de evenementen op Ameland.

De eerste ontmoeting met hem binnen de organisatie in 2011 was het begin van een fijn contact en een prettige samenwerking. Dit heeft  zich de jaren daarna ontwikkeld tot een relatie van verbondenheid en vriendschap. Naast zijn super gedreven en professionele instelling waarmee hij van veel waarde was had Dick altijd oog voor de persoonlijke context.

Dick van der Weide ontving in 2014 voor al zijn werk en toewijding in de sport een Koninklijke onderscheiding (lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden)

We gaan Dick van der Weide als persoon, als mooi mens vreselijk missen! Met dit grote gemis is hij ook nog steeds bij ons, verbonden en van waarde voor ons als persoon, ons als team en voor de organisatie van mooie sportevenementen op Ameland.

Dick van der Weide overleed aan hersenletsel, opgelopen door een val ten gevolge van een hartstilstand. Dick is 68 jaar geworden

Organisatie Ameland Adventurerun
Sporteiland